Cuma, Aralık 13, 2024

SAÜ ve OSB Yöneticileri Bir Araya Geldi

Siyaset

Başkan Bulut: İhracatçılarımızın başarısını takdir etmemiz gerekiyor

KOTO Başkanı Bulut, Kasım ayı ihracat verilerini değerlendirdiği açıklamasında, dünya genelinde yaşanan jeopolitik ve ekonomik sorunlara rağmen hız kesmeyen...

SEDAŞ’tan Gebze Küçük Sanayi bölgesine 80 Milyon TL’lik enerji altyapı yatırımı

SEDAŞ, Gebze Küçük Sanayi bölgesinde enerji altyapısını yenilemek ve güçlendirmek amacıyla yaklaşık 80 milyon TL değerindeki yatırım planını hayata...

Sakarya Üniversitesi ProGe Atölyesinde, Sakarya Teknokent öncülüğünde Sakarya’da faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yöneticileriyle bir araya gelerek üniversite sanayi işbirliğinin gelişimi konusunda toplantı yaptı.

Toplantıda, SAÜ’nün vizyon ve misyonları noktasında öğrencilerin gelişimleri için uygulanan politikalar, sektörün beklentileri ve sanayi- üniversite işbirliğinin güçlendirilmesi hakkında görüşmeler yapıldı.

Müsiad Sakarya Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi İsmail Filizfidanoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek, Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma yolundaki çabalarını destelemek, öğrencilerimizin ve Üniversitenin sanayi ile buluşmasını ve sanayicinin de Üniversitemize gelmesini sağlamak amacıyla bugün bir araya geldik. Toplantımızdan olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum şeklinde konuştu.

Toplantının açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, ise konuşmasında şunları söyledi: “Üniversiteler geçmişte biraz toplumdan uzak dizayn edildi. Yeni geliştirilen politikalar sayesinde TÜBİTAK, şu anda sanayi- üniversite işbirliği projeleri ile birlikte üniversiteleri halkla kaynaştırmaya çalışıyor. Araştırma üniversitesi olmak bizim kısa süreli hedefimiz arasında. TÜBİTAK projelerinde elde ettiğimiz başarıları Araştırma Üniversitesi olma hedefimiz doğrultusunda büyük bir adım olarak görüyoruz. Üniversitemiz mühendislik alanında iyi seviyelerdedir ve 250 yıllık İTÜ geleneğinin devamıdır. Siber Güvenlik ve Mühendislikte oldukça iyiyiz fakat her alanda iyi olup ilk 20’ye girmemiz gerekiyor. İlk 20 kısa vadeli hedefimiz, bu hedefin ardından ülkemizde ve dünyada ilk akla gelen üniversitelerden biri olmak istiyoruz. Sektörün ihtiyaçları ve 21. yy. becerilerine göre öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi olarak ülkemizin hedefleri ile üniversitemizin hedeflerini birleştirip ülkemizin yarınlarına hizmet etmek istiyoruz.  Kampüsümüz Sakarya’nın en güzel yerinde ve Sakarya Dünyanın en yaşanabilen illerinden birisidir. Bugünkü toplantıya katılımız için teşekkür ediyor, toplantının Üniversite-Sanayi işbirliğinin artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum”

Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş konuşmasında, “7+1 ve 3+1 modelleri bizim sayemizde çıktı. Fakat şu anda sanayiye gittiğimizde sanayicilerin bu durumdan haberleri yok. Bizim önce kaynaşmamız lazım. Sorunları beraber anlarsak çözümü de beraber bulabilir iz. İş dünyası da üniversiteden yardım almak noktasında çekingen davranıyor. Öncelikli hedefimiz kaynaşmak olmalıdır.

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yazıcı konuşmasında, “ Önümüzdeki 10 yıllık bir perspektife baktığımızda mevcut sanayicilerin çoğunun iş dünyasında olmayacağını görüyorum. Ben Japon kültüründen geliyorum, kendileriyle çok çalıştık. Japon’lar öncelikle problemin özünü tespit ederler. Bizim problemimiz üniversite ve iş dünyasının yeterince kaynaşamamasıdır. Sakarya Valiliğinin brifinglerinde önümüzdeki 10 yıl sonra Sakarya’nın nüfusunun 2 katına çıkması bekleniyor, uzun vadede planlar yaparak Sakarya’yı güçlendirmeliyiz”.  ifadelerine yer verdi.

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Yakup Köseoğlu konuşmasında “ Co- work planlamalarıyla sektörü kampüse davet ediyoruz. Şirketlerin İnsan Kaynakları Uzmanları ve üst düzey yöneticileri kampüse gelerek potansiyel işgücü ile karşılaşıp sektör ihtiyaçlarını kendilerine anlatıyorlar. Firmaların problemlerini öğrencilere bitirme ödevi olarak veriyoruz. Mezunlar ile firmaların buluşması noktasında çabalarımız oldu. Sakarya’da reel sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağının oluşturulmasına yönelik çabalarımız sürüyor. Temel hedefimiz Sakarya sanayisinin gelişimine katkı sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamzal Al, Müsiad Sakarya Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi İsmail Filizfidanoğlu, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güneş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Öztunç, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Köseoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri Yöneticileri katıldı.

Toplantı programı, bir sonraki toplantının yapılacağı yerin 2. Organize Sanayi Bölgesinin öngörülmesinin ardından sona erdi.

Son Haberler

Serdivan Belediyesi Her An Onlarla

Serdivan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nce hayata geçirilen Yaşlı Destek Hattı projesi kapsamında ilçede ikamet eden yaşlı vatandaşlara ziyaretler gerçekleştirildi.Sosyal...

Bu Haberlere de Göz Atın